پودر وانیل طبیعی از جمله ادویهجات گران بها میباشد که کاربرد گستردهای اغلب در تولید دسر ، پودینگو بستنی و شیرینی و کیک ها و … دارد .محبوبیت زیاد وانیل و محصولات وانیلی بخاطر عطر ملایم و طعم دلپذیر آنهاست .
وانیل چیست ؟
گیاهی است از خانواده ارکیده های کوهی روییده شده در مناطق گرمسیری (خانواده Orchidaceae) و ماده طعم دهنده ای از غلاف وانیل استخراج می شود.
عصاره آن را از نوع مکزیکی یا بوربون (Vanilla planifolia) ، وانیل تاهیتی (V. tahitensis) ، و گاهی اوقات وانیل غربی هند (V. pompona) می توان استخراج کرد.
تصور می شود هر سه نوع این گونه از یک گونه بومی مکزیک ، آمریکای مرکزی و آمریکای شمالی مشتق شده اند. قرنها قبل از آنکه هانون کورتس اسپانیایی آنرا در دربار مونتزوما و در یک نوشیدنی چشید، از آن برای طعم دادن زوکواتل ، نوشیدنی شکلاتی آزتک ها استفاده می شد، و پس از آن در اروپا رواج یافت.
امروزه از این ماده در انواع غذاهای شیرین و نوشیدنی ها به ویژه شکلات ، شیرینی پزی ، بستنی و نانوایی و در عطر و لوازم آرایشی استفاده می شود.
این گیاه به چندین شکل مختلف مانند لوبیا کامل ، عصاره ، روغن ، پودر و نوع مصنوعی آن موجود است و به عنوان طعم دهنده و بهبود دهنده نان در محصولات پخته شده ، شیرینی سازی ، نوشیدنی ، سس و بستنی استفاده می شود.
منشاء وانیل :
منشاء این ماده , مکزیک ، آمریکای مرکزی ، آمریکای شمالی و کارائیب است. وانیل در مناطق گرمسیری جهان ، و جنوب خط استوا رشد می کند.
کاربرد پودر وانیل برای کیک :
وانیل برای کیک به عنوان طعم دهنده یا تقویت سایر طعم ها مانند پودر کاکائو ، کارامل و قهوه استفاده می شود.
تولید وانیل :
وانیل یک محصول کشاورزی با زحمت است. پس از کاشت تاک ۳ فوت (۱ متر) تاک ، حداقل ۱½ سال طول می کشد تا گل های تاک باز شوند. گل ها باید به صورت مصنوعی یا طبیعی گرده افشانی شوند. لوبیا به مدت ۹ ماه در تاک باقی می ماند و سپس با دست برداشت می شوند و پس از آن باید دوره پخت ، خشک کردن و استراحت را طی کنند که ۳ تا ۵ ماه طول می کشد. از کاشت تا زمان فروش وانیل حداقل ۳ سال طول می کشد.
بیشتر بدانیم :
- ۹۹/۰۶/۰۳