اگر نگران جای خالی دندان از دست داده خود هستید باید گفت امروزه با پیشرفت علم در زمینه دندانپزشکی روشهای مختلفی برای درمان این مشکل اختراع شده است. بسیاری از افراد به دلیل افزایش سن و یا دیگر مشکلاتی که ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد یک یا تعدادی از دندانهای خود را از دست میدهند. این مشکل نه تنها از نظر ظاهر خوشایند نیست بلکه مشکلات دیگری را نیز به وجود میآورد. یکی از روشهای رفع این مشکل کاشت ایمپلنت دندان است.
چرا دندان ها مهم هستند و اگر نباشند چه اتفاقی رخ میدهد؟
دندان ها نه تنها یکی از اجزای اصلی طرح لبخند ما به شمار میروند بلکه در عملکردهای حیاتی و مهم بدن ما نیز مشارکت دارند. ما با کمک دندان ها میتوانیم صحبت کنیم و گفتار بهتری داشته باشیم و از طرف دیگر اولین عملکرد گوارشی ما نیز از دندان ها آغاز میشود. دندان ها زیبایی لبخند ما را دوچندان میکنند و اگر نباشند نه تنها زیبایی چهره به خطر می افتد بلکه عملکردهای گفتاری و گوارشی نیز مختل میشوند. به همین خاطر است که اگر یک یا چند دندان خود را از دست دهیم با مشکل جدی مواجه خواهیم شد. برای اینکه جای خالی دندان ها مشکلی برای ما پیش نیاورد ما مجبوریم یک جایگزین مصنوعی خوب برایشان پیدا کنیم و چه جایگزینی بهتر از ایمپلنت .
جنس ایمپلنتهای دندانی از چیست؟
ایمپلنتها به شکل پیچ ساخته میشوند که از جنس تیتانیوم هستند و در استخوان فک کاشته میشوند. ایمپلنتهای دندانی میتوانند به صورت یک پارچه و یا دو تکه باشند و توسط پیچ اتصال قسمت تاج و ریشه را به هم وصل میکنند. با وجود اینکه ایمپلنتها از تیتانیوم ساخته میشوند و در واقع یک عضو بیگانه محسوب میشوند ولی سازگاری بسیار خوبی با بدن دارند. هر چند که جنس ایمپلنت دندان معمولا از تیتانیوم است اما برخی از برندها اقدام به تولید ایمپلنت هایی از جنس زیرکونیوم یا زیرکوونیا میکنند که فلزی بسیار مقاوم و باکیفیت است. این فلز در ساخت بسیاری از محصولات دندانپزشکی زیبایی مورد استفاده قرار میگیرد.
مشکلات و معایب آن
انجام عمل جراحی ایمپلنت دندان عموما بدون مشکل و با موفقیت انجام میشود. ولی در موارد محدودی ممکن است با مشکلاتی روبه رو شوند که اگر عمل توسط یک متخصص ترمیم و زیبایی خوب صورت بگیرید با حداقل عوارض و یا بدون عوارض به پایان میرسد. برخی از عوارض ایمپلنت دندان عبارتند از:
- ممکن است پس از عمل دچار عوارض خفیف و موقتی از جمله تورم و احساس ناخوشایند در اطراف آن باشید.
- در صورتی که ایمپلنت به درستی با استخوان فک جوش نخورد ممکن است شل شود.
- در مواردی ممکن است دندانپزشک هنگام ایجاد حفره در استخوان به اعصاب آسیب برساند و بدین ترتیب بیمار دچار بی حسی شود. البته این مورد بسیار نادر و امکان اتفاق افتادن آن بسیار کم است.
- گاهی برای قرار دادن ایمپلنت دندان استخوان فک کم بوده و فرد دچار مشکل میشود و مجبور به جراحی و پیوند استخوان میشود.
- ۰۱/۰۴/۰۵